Azərbaycan, Bakı, 13 fevral /Trend/
Kükü - pendir və ispanaqla Azərbaycan qayğanağı. Azərbaycan mətbəxinin yaraşığı sayılan yeməklərdən biri.
Kükü - ənənəvi Azərbaycan qayğanağıdır. Ona çoxlu göyərti, əsasən keşniş, şüyüd, cəfəri, ıspanaq, həmçinin reyhan və tərxun də əlavə edirlər.
Tərkibi: Yumurta, 6 ədəd, qaymaq 33%, 100 q, ispanaq, 40 q, şüyüd, 4 q, keşniş, 4 q, cəfəri, 2 q, qurudulmuş pomidor 40 q, duz istəyə görə, istiot istəyə görə, pendir və pomidor.
Tavaya duz səpib, üstünə ikiyə bölünmüş pomidorlar əlavə edib duxovkada 55 dərəcədə 8 dəqiqə ərzində qızartmaq. Zeytun yağı olan qabda saxlamaq.
Göyərtini xırda-xırda doğramaq, ıspanağı qaynar su ilə pörtmək və blenderdə xırdalamaq.
Dərin qabda yumurtaları qaymaqla, ispanaqla, göyərti ilə qarışdırmaq, duz-istiot əlavə etmək. Tavaya tökərək bir neçə dəqiqə bitki yağı ilə qızartmaq.
Yeməyimizi qurudulmuş pomidorlarla bəzəmək.
Nuş olsun!