Azərbaycan, Bakı, 27 sentyabr /Trend/
Türkiyəli sosial tədqiqatçılar Türk xalqının ən çox nə yeyib içdiyini müəyyənləşdiriblər. Tədqiqatlar zamanı ölkə üzrə gündəlik satış müəssisələrindən istehlak edilən və tükədilən qidalara dair hesabatlardan, həmçinin əhali arasında aparılan sorğuların nəticələrindən istifadə edilib.
Trend "Sputnik"ə istinadən türklərin ən çox üstünlük verdikləri qidaları təqdim edir:
1. Ayran
2. Çay
3. Qarpız
4. Şəkər
5. Çörək
6. Alma
7. Pendir
8. Üzüm
9. Qəhvə
10. Şorba
11.Qoz
12. Simit
13.Yemiş
14. İrçal (cem)
15. Xiyar
16. Pomidor
17. Zeytun